Son dakika SOS haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan SOS gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan SOS haber sayfamızda...
63 yaşındaki Ömer Apa, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisi. Bu onun altıncı üniversitesi. Öğrencilik hayatını kampüse yerleştirdiği bir karavanda geçiriyor. Apa, "Bilginin sonu yok. Ben hayatımı bu okulda geçiriyorum ve çok mutluyum" diyor.
Fermente gıdalar, insanlık tarihinin en eski muhafaza yöntemlerinden biri olmasının ötesinde, sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olarak yeniden değer kazanıyor.
Tarih, sabit ve değişmez bir gerçeklikmiş gibi görünse de, aslında sürekli olarak yeniden yorumlanan ve şekillendirilen bir alandır. Geçmişteki olaylara farklı açılardan bakmak, hem tarihçiler hem de sıradan insanlar için oldukça önemlidir. Çünkü geçmişi anlamak, geleceği şekillendirmemize yardımcı olur.
Sonbaharın son ayı olan kasım, mevsim geçişleriyle birlikte sofralarımıza sağlıklı ve taze ürünler getiriyor. Bu ayda tüketilen sebze ve meyveler, vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri sağlarken bağışıklığı güçlendirmeye yardımcı oluyor. İşte kasım ayında tüketilmesi gereken sebze ve meyveler!
Caz, Afrikalı köle işçilerin ağır koşullar altında çalışırken hem isyanlarını dile getirdikleri hem de motive oldukları bir müzik türüdür. 1880’lerde New Orleans’ta gelişmeye başlayan
Elazığ’da pandemi döneminde eşi işsiz kalan 2 çocuk annesi Ayşe Tuba Şenel, bileziğini bozarak dükkan açtı. Evde yaptığı yemekleri şimdi dükkanında yaparak satan Şenel, hem 4 kişiye istihdam sağladı hem de kendi işinin patronu oldu.
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, 2024 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayı olarak gösterildi. Peki, Ahmet Özer kimdir? CHP Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer nereli, hangi partiden? İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı kim?
Bilmeyen var mı? Muskat; bir tür Hint cevizi ama daha küçüğü. Yemek, sos ve salatalarda rendelenerek ya da toz halinde kullanılıyor. Karayipler bölgesinde, özellikle de Grenada’da yetişiyor. Aşırı tüketildiğinde ise halüsinasyona neden olabiliyor. Öyleymiş yani. Esra Dermancıoğlu’nun tek kişilik oyunu ‘Muskat’tan edindim bu bilgiyi. Ama oyun baharatla ilgili değil...
Mayonez, mutfakların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir ve evde yapmak oldukça kolaydır. Basit malzemelerle hazırlanabilen bu sos, yemeklere ayrı bir tat katar. Pratik tariflerle sağlıklı ve taze mayonezi evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Denemeye değer bir lezzet! Peki, evde mayonez nasıl yapılır?
MasterChef'te şefler tarafından istenen tavuk döner tarifi pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Şeflerin yarışmacılara dikkatle yapmaları gerektiğini söylediği tavuk döneri yapmanın birkaç püf noktası bulunuyor. İşte kolay ve pratik bir şekilde yapılabilen kılıç balığı tarifi...
Sağlığımızla ve gıdamızla oynuyorlar... Tüm önlemlere rağmen gıda ürünlerindeki hilenin ve taklidin önüne geçilemiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı bu konuda yeni bir adım atma kararı aldı. Bugün saat 9.00 itibarıyla denetimler ve vatandaştan gelen ihbarlar sonrası uygunsuz olduğu belirlenen ürünler, marka ve firma adlarıyla anlık olarak 85 milyon vatandaşa ilan edilecek.
Ankara’da yaşayan Mustafa Özer, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun olduktan sonra, ikinci üniversitesini Sosyoloji bölümü mezunu olarak tamamladı. Bunun üzerinde 6 ay yurt dışında dil eğitimi de aldı.
Üniversite kaydını tamamlayan öğrenciler şimdi de burs bulma telaşına düştü. Birçok kurum, başarılı fakat maddi imkanları yetersiz öğrencilere eğitim süresi boyunca karşılıksız burs veriyor.
Basılı ilk yemek kitabı Melceü’t- Tabbâhîn yani, ‘Aşçıların Sığınağı’ 1844 yılında Mehmet Kamil tarafından yazılan ve basılan ilk Türkçe yemek kitabıdır. Osmanlı mutfağına ilgi duyanlar için 300’e yakın t
Domatesin kabuğunu kolayca soymak, birçok tarifin temel adımlarından biridir. Özellikle sos, çorba veya domates püresi hazırlarken kabuksuz domates kullanmak, yemeğin lezzetini ve dokusunu artırır. Domates kabuklarını kolayca ayırmanın bazı pratik ve doğal yöntemleri bulunmaktadır. İşte domatesin kabuğundan hızlı ayrılmasını sağlayan en etkili yöntem!
Av yasağının bitmesiyle başlayan yeni sezon, tüm balıkçı kardeşlerimize hayırlı olsun. Yasağın bitmesiyle başlayan palamut bolluğu balık sevenleri de mutlu etti. Bu bolluk, bereket balık fiyatlarını yarı yarıya düşürdü. Her yıl 15 Nisan’da başlayan av yasağının bitişiyle bayram havasında denize açılan, doğaya duyarlı, yaşama saygılı balıkçı dostlarımızı sevgiyle kucaklıyorum. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde ağlarını denize tekrar atan ve deniz mahsulleriyle vatandaşları buluşturan, bu vesileyle evlerine aş, ekmek sağlayan denizci dostlarımızın yüzü gülsün, bereketi bol olsun.
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak havuç çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, lazanya tarifi ve kakaolu puding tarifi.
Sıcak havaları fırsata çeviren Gördes’in Güneşli Mahallesinde yaşayan yöre halkı, yemek yapımında kullanılan kışlık hazırlıklarına başladı. O mucize sebzenin fiyatı kışlık hazırlığındakileri sevindirdi. Peki, kilosu sadece 5 TL'den alınan ve şifa saçan o besin ne? Faydaları neler? İşte yanıtı...
Masterchef yarışmacıları arasında yer alan Masterchef yarışmacısı Ümmühan merak ediliyor ve MasterChef Ümmühan kimdir? MasterChef yarışmacısı Ümmühan Ünavcı elendi mi? MasterChef Ümmühan kaç yaşında, nereli?
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak havuç çorbası tarifi, nohut yemeği tarifi, lazanya tarifi ve kakaolu puding tarifi.
Bugüne kadar tüm sohbetlerde, deniz mahsullüriyle ilgili karşıma çıkan algı bu. Herkes “Perdelere koku siniyor. O kadar zamanımız olmuyor” diyor. Bence bu yanlış algıyı değiştirmeliyiz. Eskiden evlerde haftada bir bile olsa balık pişirilmesi adettendi. Üstelik bu kadar çok ürüne daha kısıtlı zaman ve yerde ulaşılmasına rağmen yine de evde pişirmek sorun teşkil etmezdi.
Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! İşte damak zevkinize uyacak domates çorbası tarifi, beşamel soslu tavuk tarifi, mor lahana salatası tarifi ve yalancı tavuk göğsü tarifi.