Lokum

Lokum Haberleri

Son dakika lokum haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan lokum gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan lokum haber sayfamızda...
Bilecik'te hasadı başladı! Kilosu 30 TL: Mide bulantısını bastırıyor, ülserin kökünü kurutuyor, C vitamini kralı

Bilecik'te hasadı başladı! Kilosu 30 TL: Mide bulantısını bastırıyor, ülserin kökünü kurutuyor, C vitamini kralı

29.10.2024
Bilecik'in Osmaneli ilçesinde yetiştirilen ve lokum, pekmez, reçel gibi ürünlerde kullanılan ayvanın hasadı sürüyor. Peki, ayvanın faydaları nelerdir? Ayva neye iyi gelir?
İyiler her zaman daha çoktur

İyiler her zaman daha çoktur

20.10.2024
Eminim bilenleriniz vardır; gazetelere yazılarımızı bir önceki gün teslim ediyoruz. Cumartesi sabahı pazar gününün yazısını yazmak için kalbim kırık oturdum masamın başına. Aslında planım, dün başladığımız serinin eğlenceli bir versiyonuyla devam etmekti. Keyifli bir pazar düşlemiştim. Öyle olmadı. Böğrümdeki taşla uyandım,
Lezzetli eğlencenin yeni adı: No3 Ocakbaşı

Lezzetli eğlencenin yeni adı: No3 Ocakbaşı

20.10.2024
Osmanlı’nın son döneminde Adana, Hatay, Gaziantep gibi şehirlerde ortaya çıkan ocakbaşı kültürü, giderek Türkiye geneline yayılıp vazgeçilmez lokantalar arasına girmişti. Ne yazık ki son yıllarda ülkemizde popüler olmaya başlayan Avrupa, Uzakdoğu, Asya ve dünya mutfaklarının ünlü restoranları nedeniyle ocakbaşı lokantaları hayli azalmaya başladı. Siz de mangal başındaki ustaların şişleri çevirerek yaptıkları şov eşliğinde hem gözünüze hem de damağınıza lezzet ziyafeti çekmeyi özleyenlerdenseniz size bir müjdem var.
Kilo vermeyi engelleyen gizli kaloriler

Kilo vermeyi engelleyen gizli kaloriler

16.09.2024
Kilo verme sürecinde birçok kişi, sağlıklı beslendiğini düşündüğü halde farkında olmadan aldığı bazı gizli kalori kaynakları sebebiyle hedefine ulaşmakta zorlanabiliYOR...
Nasreddin Hoca şehri Akşehir

Nasreddin Hoca şehri Akşehir

19.08.2024
Masmavi gökyüzüne yükselen Sultan Dağları’nın yemyeşil ovayla ve gölle buluştuğu; tarihin derinliklerinden gelen efsanelerin ve destanların kenti ‘Gülmece Başkenti’ Akşehir...
Bir Karaburun masalı

Bir Karaburun masalı

5.08.2024
İzmir’e sadece 1...
MIXX Awards Europe’da Türkiye’ye 12 ödül

MIXX Awards Europe’da Türkiye’ye 12 ödül

19.07.2024
En başarılı dijital reklamların ödüllendirildiği MIXX Awards Europe 2024’te Türkiye üçü altın toplamda 12 ödülün sahibi oldu.
Farkında olmadan alınan kaloriler

Farkında olmadan alınan kaloriler

15.07.2024
Geçen hafta bu konuya giriş yapmıştık ama tekrar hatırlatmak istiyorum. Kilo verirken negatif enerji (kalori) dengesi sağlamak bu işin temelidir. Bunu yapamazsanız zayıflamak mümkün değildir. Negatif kalori dengesi yaratırken bize önemsizmiş gibi gözüken bazı ayrıntıların ne kadar önemli olabileceği konusuna giriş yapmıştık. Bu hafta da devam edelim bakalım…
Fine dining plaj 'La Querida'

Fine dining plaj 'La Querida'

7.07.2024
Mükemmel bir denize sahip ve her detayın düşünüldüğü beach club’larda tatilin tadını çıkarmayı seviyorsanız sizi Marmaris, İçmeler’deki Efsun ve Serkan Yazıcı kardeşlerin açtığı La Querida’ya götüreceğim.
Kilosu 900 TL’den satılıyor! UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’da kapış kapış alınıyor: Her özel günün vazgeçilmezi, Türkler onsuz yapamıyor

Kilosu 900 TL’den satılıyor! UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’da kapış kapış alınıyor: Her özel günün vazgeçilmezi, Türkler onsuz yapamıyor

16.06.2024
Lokum, özellikle misafir ağırlama geleneğinde önemli bir rol oynar ve kutlamalarda sıkça tüketiliyor. Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze uzanan köklü geçmişiyle lokum, Türk kültüründe misafirperverliğin ve dostluğun bir sembolü olarak değer kazanıyor. Hem yerel hem de uluslararası düzeyde tanınan lokum, Türkiye'nin tatlı kültürünü yansıtan önemli bir unsur. Safranbolu’ya gelen turistler de bu değerin farkında. Çarşı tezgahlarında yerini alan lokum, lezzeti ve fiyatlarıyla yabancı ziyaretçilerin gözdesi haline gelmiş durumda.
Kavurmayı böyle yaptığınızda misafirleriniz parmaklarını ısıracak! Meğer böyle yapınca lokum gibi oluyormuş: Tek yapmanız gereken içine 3 malzemeyi eklemek

Kavurmayı böyle yaptığınızda misafirleriniz parmaklarını ısıracak! Meğer böyle yapınca lokum gibi oluyormuş: Tek yapmanız gereken içine 3 malzemeyi eklemek

14.06.2024
Bayram sofraları, toplumda birlik ve beraberliği pekiştiren önemli bir geleneğin parçası oluyor. Aile bireyleri ve sevdiklerinin bir araya gelmesiyle oluşturulan bu sofralar; sevgi, saygı ve paylaşımı simgeliyor. Bayramların ruhunu yansıtan bu özel anlar, kültürel ve dini bağları güçlendirirken birlik ve dayanışma duygularını da artırıyor. Sofrada yenilen yemeklerin bereketi, aile bağlarını kuvvetlendirir ve sevincin paylaşılmasını sağlıyor. Bu sofralarda yer alacak olan kavurmayı lezzetli hale getiren her ne kadar bu sevgi bağı olsa da içine üç malzemeyi daha eklemek damaklarda iz bırakacak tadın ortaya çıkmasını sağlıyor. Peki, kavurma nasıl yapılır? Bu üç malzeme hangileri?
Kurban etini meğer yanlış pişiriyormuşuz! 1 kaşık zeytinyağına ekleyip ete sürünce sulu sulu kalıyor, lezzetine doyum olmuyor!

Kurban etini meğer yanlış pişiriyormuşuz! 1 kaşık zeytinyağına ekleyip ete sürünce sulu sulu kalıyor, lezzetine doyum olmuyor!

13.06.2024
Kurban eti pişirirken sulu kalmasını sağlamak, etin lezzetini ve yumuşaklığını korumak için oldukça önemli. Yıllarca atladığımız bir adım var ki etin sulu kalmasını asıl o sağlıyormuş! İşte hep atladığımız ama lokum gibi etin sırrını içinde taşıyan o adım ve eti sulu bırakmak için yapılması gerekenlerin tümü...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 yıl sonra CHP'ye ziyaret: 12. katta 1.5 saat sıcak görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 yıl sonra CHP'ye ziyaret: 12. katta 1.5 saat sıcak görüşme

12.06.2024
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e merakla beklenen iadeyi ziyareti dün gerçekleşti. 12. katta gerçekleşen görüşme için Erdoğan’a özel bir oda tahisis edildi. Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmenin ardından Özel, Erdoğan’a makam aracına kadar eşlik ederek uğurladı.
AK Parti'den ilk açıklama! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel görüşmesinin detayları

AK Parti'den ilk açıklama! İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özgür Özel görüşmesinin detayları

11.06.2024
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, beklenen iade-i ziyaretini bugün gerçekleştirdi. Görüşmeye dair AK Parti'den ilk açıklama geldi.
Eti bu şekilde pişirince lifleri tek tek ayrılıyor, tıpkı lokum gibi oluyor! Bayramda bu adımları kesinlikle atlamayın

Eti bu şekilde pişirince lifleri tek tek ayrılıyor, tıpkı lokum gibi oluyor! Bayramda bu adımları kesinlikle atlamayın

9.06.2024
Et, severek tükettiğimiz ve hemen her yemeğin içerisine kattığımız bir besin kaynağı olarak biliniyor. Özellikle doğru şekilde pişirildiğinde bu besin kaynağından maksimum lezzeti almak mümkün oluyor. Peki, eti nasıl ve nelere dikkat ederek pişirmeliyiz? İşte bayramda misafirlerinizin midesine de ayrıca bayram ettirecek eti pişirmek için dikkat etmeniz gerekenler...
Sevdiği kız ile evlenebilmek için namaz çıkışında lokum dağıttı

Sevdiği kız ile evlenebilmek için namaz çıkışında lokum dağıttı

6.06.2024
Ümraniye'de sevdiği kız ile evlenmek isteyen bir kişi, namaz çıkışında elindeki “Bana dua edin onunla evleneyim” yazılı notla cemaate lokum dağıttı. O anlar sosyal medyada gündem oldu.
Kurban Bayramı sofrasına en çok yakışan kavurma tarifi! Bu püf noktalarını hiçbir yerde bulamayacaksınız

Kurban Bayramı sofrasına en çok yakışan kavurma tarifi! Bu püf noktalarını hiçbir yerde bulamayacaksınız

2.06.2024
Kurban Bayramı yaklaşırken büyük bir heyecanla hazırlanacak sofraların hayali de kurulmaya başlandı. Çıtır çıtır baklavalar, lezzetli mi lezzetli pilavlar, misafirlerin damağında iz bırakacak ana yemekler… Liste böyle uzayıp gidiyor. Fakat Kurban Bayramı denince akıllara ilk gelen tabii ki kavurma oluyor. Etlerin yumuşacık kıvamıyla önce çıkan kavurma, her bayram sofrasının vazgeçilmezi. Peki, kavurma nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır? Püf noktaları nelerdir?
Zeyve kebabı nasıl yapılır? Zeyve kebabı tarifii, yapılışı, malzemeler

Zeyve kebabı nasıl yapılır? Zeyve kebabı tarifii, yapılışı, malzemeler

28.05.2024
Etli yemek tariflerini sevenlere Karaman mutfağının sevilen lezzetlerinden birisi olan Zeyve kebabı tarifi ile geldik. Lokum gibi etin enfes sosuyla tadına doyum olmayan zeyve kebabı tarifi, evde kolayca yapılan enfes bir lezzet. Peki, zeyve kebabı nasıl yapılır? Karaman usulü zeyve kebabı tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Eve gelene kadar dua

Eve gelene kadar dua

17.05.2024
Derin Mermerci 2017’de Taksim’deki 730 metrekare büyüklüğündeki dairesinden taşınmış, ikizleri ile birlikte annesi Ender Mermerci’nin yanına, Vaniköy’deki Kazasker Necmeddin Efendi Yalısı’na yerleşmişti.
Hülya Avşar'dan Mert Demir'e 'Lokum gibi çocuk' iltifatı

Hülya Avşar'dan Mert Demir'e 'Lokum gibi çocuk' iltifatı

16.05.2024
Hülya Avşar, geçenlerde YouTube programında Serenay Sarıkaya’nın sevgilisi Mert Demir’i çok beğendiğini söylemişti.
Nohutu bir gece önceden ıslatma derdine son! Bu yöntem ile nohutlar anında lokum gibi oluyor, suyuna eklemek yetiyor

Nohutu bir gece önceden ıslatma derdine son! Bu yöntem ile nohutlar anında lokum gibi oluyor, suyuna eklemek yetiyor

7.05.2024
Türk mutfağının olmazsa olmaz besinleri arasında yer alan nohut lif, magnezyum, kalsiyum açısından zengin bir besin kaynağı. Özellikle sulu yemek formunda tercih edilen nohutun pişirme işleminden önce yumuşamış olması gerekiyor. Ancak aşağıda yer alan basit yöntemlerle nohutu ıslatmaya gerek kalmadan tüketebilmek mümkün.
Bayram kahvaltısı uyarısı geldi! Uzmanı açıklamada bulundu: Sofranıza asla koymayın!

Bayram kahvaltısı uyarısı geldi! Uzmanı açıklamada bulundu: Sofranıza asla koymayın!

9.04.2024
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sena Pekşen, Ramazan Bayramı dolayısıyla bilgilendirmelerde bulundu. Pekşen, bayramda aile ve arkadaşların bir araya gelmesi, özel yemekler hazırlanması ve zengin sofraların kurulması gibi çeşitli geleneksel uygulamaları içerdiğini belirterek önemli uyarılar yaptı.
Ucuz baklavanın bedeli yüksek çıktı: Yüksek şeker içeriğine dikkat! Bir dilimden sonra kesiyorsa...

Ucuz baklavanın bedeli yüksek çıktı: Yüksek şeker içeriğine dikkat! Bir dilimden sonra kesiyorsa...

9.04.2024
Bu bayramda bir kilo kaliteli fıstıklı baklavanın maliyeti 600 liraya çıkınca, sektör temsilcilerinden kilosu 150-200 liradan satılan baklavalar için uyarı geldi.
Ramazan Bayramı'nda beslenme

Ramazan Bayramı'nda beslenme

8.04.2024
Ramazan ayı boyunca oruç tuttuysanız öğün sayısını azalttınız, beslenme düzeniniz tamamen değişti bütün gün süren açlığın üzerine oturduğunuz iftar sofralarından belki de haddinden fazlaca yiyerek kalktınız. Uzun süren açlık ve susuzluğa; belki sahur nedeniyle uykusuzluk da eşlik etti. Metabolizma hızınız düştü, vücut adaptasyon geliştirdi. Ramazan ayının bitmesiyle birlikte şimdi eski düzeninize geri döneceksiniz ancak bundan önce araya bayram girecek.
Safranbolu'dan dünyaya yayılan damat çatlatan lezzet! Kilosu 900 lirayı buluyor: Tam 50 çeşidiyle tezgahta yerini aldı

Safranbolu'dan dünyaya yayılan damat çatlatan lezzet! Kilosu 900 lirayı buluyor: Tam 50 çeşidiyle tezgahta yerini aldı

5.04.2024
UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "evleriyle dünyaca ünlü" Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Ramazan Bayramı'nda 300 ton lokum üretimi hedefleniyor. 3 bin yıllık tarihi geçmişe sahip Safranbolu'da, Türk kent kültürünün bugüne kadar bozulmadan gelen en önemli lezzetlerinden birisi olan lokumun safranlı başta olmak üzere; damla sakızlı, fındıklı, güllü, çifte kavrulmuş, çikolatalı, sade ve fıstıklı gibi 50 çeşidiyle ilçeye gelen misafirlere sunuluyor.