Yarım Ay

Yarım Ay Haberleri

Son dakika Yarım ay haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Yarım ay gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Yarım ay haber sayfamızda...
Mevsiminde güzel

Mevsiminde güzel

3.11.2024
Sevgili okurlar, her şey mevsiminde güzel. Tüm meyve, sebze alışverişlerimizde, mevsiminde yeme içmenin ne kadar önemli olduğunu düşünüp tüketimimizi buna göre yapmakta fayda var. Eskiden okullarda sonbahar, ilkbahar, kış ve yaz mevsimi sebze ve meyveleri öğretilirdi. Şu an tedrisatlarda hâlâ devam ediyor mu bu durum bilemiyorum ama bu tüketim modeli sağlıklı yaşamın da bir parçası. Ne yazık ki gastronomi güzel bir algıdan, tarım terörü gibi bir algıya evriliyor zaman zaman. Ekonomiyle ilgili gelişmelerin de tetiklediği bu durum, tüketici nezdinde inanç mekanizmasını zedeliyor. Bu durum hepimiz için çok can sıkıcı. Elbette ne yediğimizden emin olmanın temel başlangıç seviyesi öncelikle olarak mevsiminde tüketim.
Türk şeflerin yükselişi...

Türk şeflerin yükselişi...

22.09.2024
Yemek, Türk kültürünün önemli bir parçasıdır. Yıllar boyunca, Türk mutfağı dünya çapında tanınmış ve sevilen bir mutfak haline gelmiştir. Ancak, son yıllarda Türkiye’deki gastronomi sahnesinde daha da büyük büyük bir değişim
Erbab

Erbab

4.08.2024
Sevgili okurlarım, bu hafta geçmişten günümüze azalan, az kullanılan, hatta yeni neslin kelime karşılığını bile pek bilmediği ama gastronomi için kelime karşılığının ötesinde hatıralar barındıran bir kelimeden bahsetmek istiyorum; erbap!
Vegan, vejetaryen

Vegan, vejetaryen

28.07.2024
Bu hafta vegan ve vejetaryen arasındaki farktan bahsedeceğim. Bildiğiniz gibi bu iki beslenme şeklini birbirinden ayıran unsurlar var. Veganlar hayvansal hiçbir ürün tüketmez. Vejetaryen ise beslenmede hiçbir hayvan ürünü kullanmazlar.
Saç tava, bir yol yemeği ve benim ilk yemeğim

Saç tava, bir yol yemeği ve benim ilk yemeğim

14.07.2024
Eskiden uçakla yolculuklar bu kadar revaçta değilken, uzun yollar, bir yandan da yol kenarındaki restoranların yolcularla lezzetlerini buluşturduğu alanlardı. Sadece otobüslerin durak noktası olarak
Gastronomi sohbetlerimiz Hollanda'da

Gastronomi sohbetlerimiz Hollanda'da

30.06.2024
Sevgili okurlarım, bildiğiniz üzere hemen her fırsat bulduğumda yurt dışındaki hemşehrilerimizle bir araya gelmeye çalışıyoruz hem de Türk gastronomisini dünyaya anlatıyoruz. Bir yandan da uzun süredir ülkesinden uzak kalan gurbetçi dostlarımızla sohbet imkanı buluyorum. Geçtiğimiz hafta Amsterdam’da Anatolia Festijn’de ‘Esnaf ve Denizden’ kitap imzası yaptık. Özellikle gelen ve yanımızda olan tüm dostlara yürekten teşekkürler.
Korkunç 'Yalan' ortaya çıktı!

Korkunç 'Yalan' ortaya çıktı!

4.06.2024
Kanal D'nin yeni dizisi Yalan’ın yayınlanan son bölümünde nefesler tutuldu ve cinayetin üzerindeki sır kalktı. Melike'nin kocasının gerçek katillerinin Hülya ve Cengiz’in olduğunun ortaya çıktığı sahneler, sonraki bölümlere dair merakı artırdı.
Ramazan ve sağlıklı beslenmek

Ramazan ve sağlıklı beslenmek

17.03.2024
On bir ayın sultanı ramazan; paylaşmanın, anlamanın, hissetmenin ayıdır. İbadet ederken sadece kendimizi düşünmekten çıkar, ailemizi, çevremizi, dünyayı ve hayvanları
İyi yönetilmeyen mutfak maestro olmayan orkestraya benzer

İyi yönetilmeyen mutfak maestro olmayan orkestraya benzer

21.01.2024
Mutfaklar bir şefin orkestrasıdır bence. Mutfak yönetimi, çalışanların ortak akıl ve harmoniyle çalışmaları çok önemlidir.
Yemekte denge hayatta denge

Yemekte denge hayatta denge

7.01.2024
Dengeli beslenme sadece sağlıkçıların değil, şeflerin de gündeminde önemli yer tutuyor.
Dünya peynir haritasında Türkiye

Dünya peynir haritasında Türkiye

24.12.2023
Sabah kahvaltısından başlayarak günün her öğününde yediğimiz peynirin tarihçesi, MÖ 5000 yılına kadar dayanıyor.
Efes Kültür Yolu Festivali

Efes Kültür Yolu Festivali

12.11.2023
TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Kültür Yolu festivalleri kapsamında bu haftaki durağımız İzmir’di.
Lezzetin festivali

Lezzetin festivali

15.10.2023
Devam eden gastronomi festivalleri kapsamında bu hafta Adana’daydık. Adana Lezzet Festivali, şehrin ünlü lezzetlerini tekrar gündeme getiren, Türkiye’nin önemli etkinliklerinden. Pek çok şefin uğrak noktası olan Adana, sadece kebapla anılmak dışında da önemli gastronomik deneyimler için alan açıyor.
Mutfak hafızası kalmadı

Mutfak hafızası kalmadı

8.10.2023
Geçtiğimiz hafta Afyon Gastronomi Festivali’nde Afyonlularla buluşma fırsatım oldu. Festivaller vesilesiyle bir araya geldiğimiz gastronomi öğrencilerine, bir geleceğe dair bir projeksiyon tutabildiysem ne mutlu.
Sinop haritası: Sinop ilçeleri nelerdir? Sinop hangi bölgede yer alır?

Sinop haritası: Sinop ilçeleri nelerdir? Sinop hangi bölgede yer alır?

29.08.2023
Karadeniz Bölgesi'nin Batı Karadeniz kısmında yer alan Sinop, aynı zamanda Karadeniz'e kıyısı olan bir şehirdir. Ayrıca Sinop burnu ile birlikte Türkiye'nin en uç kuzey kısmı ile de ünlüdür. Sinop haritası: Sinop ilçeleri nelerdir? Sinop hangi bölgede yer alır? Sinop hakkında merak edilenleri Posta.com.tr okurları için derledik.
Falda ay görmek ne demek? Kahve falında ay şekli ne anlama gelir?

Falda ay görmek ne demek? Kahve falında ay şekli ne anlama gelir?

29.08.2023
Ülkemizde Türk kahvesi içmek ve ardından fincanda kalan kahve telvesi ile fal baktırmak en sevilen aktivitelerden biridir. Özellikle geleceği hakkında önceden bilgi sahibi olmak isteyenler sık sık fal baktırmaktadır. Bununla birlikte insanlar kendi kahve falında çıkan şekillerin anlamlarını da sık sık internette araştırmaktadırlar. Kahve falında ay görmek ne demek detayları ile derledik.
Yeşil domatesin sırrı

Yeşil domatesin sırrı

27.08.2023
Osmanlı Sarayı mutfak kayıtlarına baktığımızda; domates, Osmanlı mutfağına ilk olarak ‘kavata’ adıyla, yeşil renkli ve yabani şekilde girdi. Yeşil renkli olarak uzun süreler tüketildi. Daha sonra aşılanarak bugün bildiğimiz domates haline geldi. Domatesin İlk hali kiraz domatesi boyutlarında olup, Osmanlı mutfağına girişi 17.yy’da olmuştur. Osmanlı’da kırmızı domates tüketilmemesinin en büyük sebebi kırmızı renkten dolayı şeytan meyvesi olduğunun düşünülmesi ve zehirli, bozulmuş bir gıda olduğuna inanılmasıydı. Domates, Osmanlı mutfağına girişinden sonra, vazgeçilmez ürünlerden biri olarak pek çok yemekte kullanılmıştır. Yanı sıra farklı tüketim çeşitlerine vesile olmuş ve salça kullanımı da başlamıştır.
Mutfaktaki ölümsüzlük iksiri

Mutfaktaki ölümsüzlük iksiri

2.07.2023
Sevgili okuyucularım, zeytinyağı serisine devam ediyoruz. Bu hafta size mutfağımızda çok önemli bir yer tutan zeytinyağlı yemeklerimizden bahsedeceğim. Bildiğiniz gibi yüzyıllar boyu pek çok kültürle kaynaşan zengin Türk mutfağı, dünya mutfakları arasında en eskilerden biridir.
Empanada nasıl yapılır? Empanada tarifi, yapılışı, malzemeler

Empanada nasıl yapılır? Empanada tarifi, yapılışı, malzemeler

26.06.2023
Farklı tarif arayanlar için Empanada tarifi oldukça iyi bir alternatif. Güney Amerika mutfağında sıklıkla karşılaşılan Empanada tarifi hem kolay hem de lezzetli. Peki, Empanada nasıl yapılır? İşte, Empanada tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Yarım Ay kartpostallık görüntüler oluşturdu

Yarım Ay kartpostallık görüntüler oluşturdu

25.06.2023
Hatay'ın Samandağ ilçesinde Yarım Ay kartpostallık görüntüler oluşturdu.
Zeytinin kadim hikayesi...

Zeytinin kadim hikayesi...

4.06.2023
Anadolu’da ‘ölmez ağacı’ denilen zeytinin hikayesi çok eskilere dayanır. İlk köklerini 10 binlerce yıl önce Akdeniz’de salmış olan zeytin, M.Ö. 4000 yılında Samiler tarafından ıslah edilmiştir ve ısınmadan vücut temizliğine; törenlerden yemeklere pek çok yerde kullanılmıştır.
Van Gölü'nün endemik balık türü: İnci kefali

Van Gölü'nün endemik balık türü: İnci kefali

21.05.2023
İnci Kefali, Van Gölü balığı olarak da bilinir ve sazangillerden göçücü bir türdür. Van Gölü’nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayan tek balık türü olan İnci Kefali için, üreme dönemiyle birlikte av yasağı başladı.
Vegan ve vejetaryen karışıyor mu?

Vegan ve vejetaryen karışıyor mu?

14.05.2023
Son dönem sürdürülebilirlik ve yeşil hareket gibi farklı etkenlere bağlı olarak vejetaryen, vegan, fleksitaryen gibi pek çok yeni beslenme çeşitleri önem kazandı ve terimler çok insanın kafasını karıştırıyor. Bu konuda sizinle bazı bilgileri paylaşmak istiyorum.
Hollanda'da depremzedeler için imza günü

Hollanda'da depremzedeler için imza günü

30.04.2023
Sevgili okurlar, bildiğiniz gibi deprem sonrasında da bölgeler için elimizden gelen katkıları sürdürmeye devam ediyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımızla Kazel EXPO organizasyonuyla buluştuk. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ilgisine teşekkür ediyorum.
Şaşırtıcı meyveler

Şaşırtıcı meyveler

5.02.2023
Hz. Adem ve Havva Ana kadar eskidir meyvenin hikayesi. Elma, incir, üzüm, nar… Kutsal kitaplarda yeri vardır. Bildim bileli de hep bir tartışma konusu olmuştur. Ne meyve ne değil?